[AUDIO-FOTO]Drumul Judeţean 571C spre zona turistică Beuşniţa-Cheile Nerei, devastat de intemperii şi nebăgat în seamă de nimeni

Drumurile judeţene din Caraş-Severin “cad” unul după altul, răpuse de vechimea lor, alimentată însă şi de indolenţa şi neputiinţa autorităţilor.

Drumul Judeţean 571C spre Rezervaţia Naţională Cheile Nerei-Beuşniţa din Caraş-Severin, a ajuns într-o stare deplorabilă pe sectorul Oraviţa–Ilidia-Socolari-Potoc. Localnicii din zonă spun că acest segment nu a mai fost reabilitat din 2008, iar pe unele porţiuni a devenit chiar impracticabil, autovehiculele fiind nevoie să circule în afara carosabilului, pe câmp.

Reprezentantul localnicilor din Socolari medicul Florian Vărcuş, a declarat pentru Radio Reşiţa că, a trimis o petiţie online către Consiliul Judeţean Caraş-Severin cu peste 600 de semnături şi aşteaptă un răspuns şi o rezolvare pertinentă.

Amănunte despre situaţia din localitatea Socolari, aparţinătoare comunei Ciclova Română a aflat Radio Reşiţa de la medicul Florian Vărcuş din Timişoara:

Acest drum se găseşte într-un stadiu foarte avansat de degradare şi nu doar cu gropi şi chiar porţiuni care nu permit aproape deloc trecerea cu maşina şi trebuie să o iei pe lângă drum pe spaţiul verde. Şanţurile laterale care ar trebui să dreneze apa, pe timp de ploaie, ar trebui refăcute pentru că o ia peste drum şi-l distruge. Numai nişte plombări pe ici pe colo nu ar fi suficiente. Am depus o petiţie online, înregistrată la Consiliul Judeţean, atât pe adresa domnului preşedinte, cât şi pe adresa Direcţiei de Drumuri. Am trimis poze, am trimis listele de semnături cu iscăliturile a peste 600 de oameni care au semnat petiţia prin care solicităm urgentarea refacerii acestui drum şi nu doar simple plombări pe ici pe colo pentru că nu există nici sistemul de canalizare normal pentru un astfel de drum. Aşteptăm acum un răspuns pertinent din partea autorităţilor. Vă pot spune că din 2008 nu s-a mai intervenit pe acest drum. Anul trecut a fost o plombare în porţiunea unde a fugit terenul, dar de când s-a asfaltat, de peste 12 ani, nu s-a mai făcut niciun fel de intervenţie“.

dr. Florian Vărcuş

De la purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Drumuri Judeţene, Carla Zeicu am aflat şi răspunsul mult aşteptat, dar nu tocmai satisfăcător, pentru localnicii din Socolari. Şi-anume că, în decursul anului 2019 au fost executate lucrări de întreţinere pe o suprafaţă de 2500 de metri pătraţi, iar după aprobarea bugetului pentru anul acesta în funcţie de fondurile alocate şi de necesităţile identificate în teren se vor demara procedurile de achiziţie pentru atribuirea de contracte de lucrări.

În decursul anului 2019, în funcţie de fondurile alocate de la buget, pe anumite tronsoane ale DJ571C sau executat lucrări de întreţinere după cum urmează: în Ciclova Română, lucrări ce constau în covoare asfaltice în suprafaţă de 3450 de metri pătraţi şi pe drumul Potoc-Cheile Nerei au fost executate lucrări de întreţinere constând în covoare asfaltice pe o suprafaţă de 2000 de metri pătraţi şi plombare cu beton asfaltic pe 500 de metri pătraţi. Menţionăm că, după aprobarea bugetului pentru anul 2021, în funcţie de fondurile alocate şi de necesităţile identificate în teren se vor demara procedurile de achiziţie pentru atribuirea de contracte de lucrări“.

Carla Zeicu

Menţionăm că în localitatea Socolari din Caraş-Severin se desfăşoară anual Festivalul IZOLART Fest, iar un grup de oameni de cultură din Banat au refăcut câteva case tradiţionale din localitate, moara din sat şi în fiecare an locaţia este vizitată de zeci de turişti.

Sursa foto: facebook Florian Varcus

 

1 COMENTARIU

  1. S-au executat lucrari de intretinere in 2019 , care acum in noul an 2021 , lucrarile de intretinere au nevoie de alte lucrari de intretinere pe aceasi suprafata, din cauza ca asfaltul s-a , uzat , s-a spart provocand gropi si s-a modelat in valuri.
    Cat despre restul portiunilor unde nu s-au executat lucrari de intretinere , sunt perfecte pentru a fi folosite pentru deplasarea cu bicicleta mountain bike.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles