[AUDIO-FOTO] Radio Reșița în lumea copilăriei, copiii fac parte din povestea noastră!

Reporterii Radio Reșița au interacționat astăzi cu cei mai mici dintre ascultători, într-o lecție deschisă susținută la Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița. A fost o întâlnire în care celor mai mici școlari, din clasa pregătitoare le-am făcut cunoștință cu microfonul, cu știrile, cu ce se aude la radio.Pentru început am făcut prezentările:

 

Cei mici ne-au surprins și așa cum s-au priceput ei au creat știri pe care le-au și prezentat, după ce Valentina Adam și Cristina Corocan le-au făcut o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă radio, așa pe înțelesul lor :

 

Andrei ne-a prezentat știrile din sport, în care i-a dat legătura lui Lucas, ce asista la un meci de fotbal. Maia ne-a spus o știre despre un infractor și informațiile meteo. Totul s-a încheiat cu o povestea ”Maricica murdărica”  pe care cei mici ne-au prezentat-o în emisiunea Cei mari în lumea celor mici, emisiune dedicată acestora pe 105,6 FM.

La final cei mici ne-au vorbit despre ce au înțeles ei din această întâlnire altfel pe care au avut-o cu echipa Radio Reșița:

 

”Eu azi am învățat cum se muncește la Radio Reșița și mi-a plăcut foarte mult că am prezentat o știre. Eu ascult radio acasă cu mama”, a spus Maia.

 

”A fost foarte frumos azi și îmi place să prezint știrile și îmi place de voi. Mie la radio îmi place să ascult sportul ”, a spus Andrei.

Învățătoarea Cornelia Bribete ne-a transmis următorul mesaj:

”Bucuria este o stare trăită de fiecare dintre noi. Ne place să învățăm nonformal, ne place să fim fericiți. Activitatea s-a desfășurat la clasa pregătitoare B de la Colegiul Național ,,Mircea Eliade” Reșița, prof.Cornelia Bribete și a fost o întâlnire de suflet între micii școlari și doamnele realizatoare/redactor ai emisiunii pentru copii/știrilor. Elevii au fost încântați de noutățile aflate despre cum se realizează și cum se prezintă o emisiune/ o știre, au intrat în rolul prezentatorilor, oferind fiecăruia posibilitatea de a trăi bucuria de a povești. Copiii au fost foarte încântați. La plecarea acasă au început să ia interviu părinților, în curtea școlii, spunându-le că sunt de la Radio Reșița, a spus prof. Cornelia Bribete.”

Întâlnirea s-a încheiat cu invitația adresată copiilor de a veni chiar la sediul radioului, chiar în studio să prezinte știrile și să cunoască echipa Radio Reșița.

——————————————————————

O altă activitate ce a avut loc în instituția de învățământ a fost lecția de ecologie susținută de elevii clasei a VI-a C , sub îndrumarea prof. Cristina Perța, directorul adj. al Colegiului Național Mircea Eliade Reșița. Activitatea desfășurată are caracter ecologic și urmărește responsabilizarea elevilor ca viitori cetățeni în vederea protejării mediului înconjurător. Elevii  învăță despre impactul pe care îl are comportamentul lor asupra mediului și despre importanța protejării acestuia.
—————————————————-
Tot la Colegiul National ,,Mircea Eliade” Reșița elevii clasei a V-a C, coordonați de prof. Liliana Hamat au spus Povestea fericirii. Activitatea propusă a presupus folosirea metodei storytelling. Elevii au ascultat iniţial povestea cu tâlc „Secretul fericirii”. S-au purtat discuţii pornind de la morala povestirii, iar copiii au răspuns la întrebări,  dovedind înţelegerea textului.
Au relatat întâmplări din experienţa personală, care să ilustreze tema dată. La final, fiecare elev a creat o compunere prin care și-au exprimat sincer sentimentele şi părerile, cu titlul „Ce este pentru mine fericirea?”.

Cristina Corocan/Valentin Adam