Maratonul vaccinării de la Reşiţa s-a încheiat în această seară la ora 20.00. Acţiunea a fost un succes susţin organizatorii pentru că în acest sfârşit de săptămână la centrul de la Şcoala Generală Mihai Peia s-au vaccinat 858 de persoane cu Pfizer și 37 cu AstraZeneca, un număr mare care demonstrează că oamenii au înţeles importanţa imunizării şi au dat dovadă de responsabilitate vaccinându-se.

Iniţial la ora 20.00, la ora oficială pentru închiderea acţiunii erau vaccinate 852 de persoane însă, oamenii au continuat să vină şi după această oră iar cadrele medicale au continuat să-i imunizeze şi pe aceştia. Reşiţa a demonstrat că este o adevărată forţă şi a dat dovadă de încredere şi de implicare, ne-a declarat viceprimarul Mădălina Chiosa.

Dacă în prima parte a maratonului s-au prezentat mai mult persoanele vârstnice, astăzi la centru au venit şi foarte mulţi tineri care s-au imunizat fără să stea pe gânduri. Concluzia de final ne-o oferă Mădălina Morărescu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Școla Generală Mihai Peia.

Suntem foarte fericiți și încântați că am putut realiza acest maraton cu ajutorul Primăriei Reșița, Instituției Prefectului și Direcției de Sănătate Publică. Oamenii au fost foarte încântați de maraton și ne dăm seama de acest datorită numărului mare de persoane care s-au prezentat la vaccinare. Procesul de imunizare a decurs foarte bine, pe parcursul acestor zile nu am avut parte de evenimente importante, 2-3 atacuri de panică dar în rest nicio reacție alergică, niciun șoc anafilactic, totul a decurs foarte bine. Ne bucurăm că la acest maraton pe lângă vârstnici au venbit și foarte mulți tineri.

De exemplu, astăzi după ora 14.00 au venit și cei cu vârsta sub 18 ani însoțiți de părinți, a fost bine au venit într-un număr foarte mare. Ca o concluzia, considerăm că acest maraton de vaccinare a fost un succes, noi o să repetăm acțiunea peste 21 de zile atunci când o să organizăm rapelul și sperăm ca atunci să vină și alte persoane nevaccinate și mă refer la cele care din diverse motive nu au ajuns la acest maraton„, ne-a declarat medicul coordonator, Mădălina Morărescu.

La maratonul vaccinării a pus umărul și dr. Felicia Quint, consilier local, care s-a implicat voluntar în campania de vaccinare, fiind alături de echipa din Centrul de la Școala Mihai Peia.

Dragi reșițeni, prin vaccinare vă protejați în primul rând pe dumneavoastră și apoi vă protejați și respectați aproapele. Dacă după vaccinare veți face boala, ea va fi într-o formă mai ușoară, incomparabilă cu agresivitatea bolii la o persoană nevaccinată. Având în vedere reacțiile adverse minime, vă încurajez să vă vaccinați pentru binele tuturor, pentru a ne relua încet viața de dinainte de pandemie.” (Dr. Felicia Quint)

S-a alăturat acțiunii de imunizare și medicul stomatolog, Raul Siladi consilier local, care a dorit să se implice voluntar în campania de vaccinare.

Cadre medicale, voluntari şi studenţi cu toţii au ales să pună umărul la maratonul de vaccinare de la Reşiţa. Din echipa de organizare face parte şi tânărul Robert Păun în vârstă de 22 de ani, student în cadrul Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor din Timişoara. Acesta este registrator în cadrul centrului de vacinare de la Generala Mihai Peia şi şi-a dorit să se implice pentru a ajuta comunitatea. Tânărul înregistrează în baza de date toate persoanele care trec pragul maratonului de vaccinare şi le programează pentru rapel.

Acesta ne-a declarat că și românii din străinătate au fost atraşi de maratonul de vaccinare de la Reşiţa. Persoane stabilite în Germania, Austria sau Italia au profitat de ocazie şi au preferat să facă mii de kilometri pentru a se vaccina în municipiul de pe Bârzava. Şi persoane din alte judeţe au trecut pragul centrului de imunizare anti COVID de la Şcoala Mihai Peia, ne-a declarat tânărul Robert Păun, registratorul acestui maraton.

Unii oameni au venit la maratonul vaccinării mai sceptici o recunosc chiar ei, sau ca simpli însoţitori, dar cu toţii după ce au stat de vorbă cu echipa medicală s-au vaccinat şi s-au convins că doar prin imunizare putem scăpa de pandemie.

Cărăşenii care nu s-au vaccinat sunt invitaţi de mâine să meargă în cele 16 centre de vaccinare care funcţionează fără probleme în judeţul Caraş-Severin.