Cartierul Jupa, aparținător municipiului Caransebeș, pare să stea pe un butoi de pulbere după ce la propunerea Transal Urbis, Consiliul Local Caransebeș a aprobat amenajarea aici a unui spațiu pentru depozitarea gunoiului provenit din construcții.

În acel spațiu au fost deja depozitate, demontate și apoi incendiate mai multe piese de mobilier. Fumul greu de respirat i-a exasperat pe localnici care au reclamat disconfortul la Garda de Mediu, Administrația Națională Apele Române, Consiliul Județean Caraș Severin, Prefectură și la Primăria Caransebeș.

Localnicii solicită un control amănunțit al depozitului pentru că, spun ei nu este amenajat și se află la mai puțin de 100 de metri de râul Timiș și 300 de metri de locuințe. Ba, mai mult, deșeurile nu provin din construcții, ci sunt paturi, saltele și alte piese de mobilier de la spital, declară locuitorii.

În cursul zilei de miercuri, 12 mai, administratorul societății Transal Urbis, Mihai Minea, viceprimarul Bebe Pasere și câțiva consilieri locali au fost prezenți la Jupa pentru discuții. Mihai Minea a promis ca la propunerea localnicilor să fie identificat un alt spațiu în care să fie amplasat depozitul de gunoi dar, nu s-a ajuns la o concluzie clară.

Mihai Minea, administrator Transal Urbis

Soluția pare să fi venit până la urmă de la consilierul USR PLUS, Dragoș Curelea, care le-a explicat localnicilor că în Consiliul Local, proiectul a fost votat fără să fie cunoscută locația exactă. El a propus organizarea unei dezbateri publice pe acest subiect.

Consilier local, Dragos Curelea

Oamenii așteaptă acum o dezbatere publică și găsirea unei noi locații.