[AUDIO] Fertilizarea in vitro, o poveste de succes a unei familii din Băile Herculane

bebelus

Sunt numeroase familiile care doresc să aibe un copil, însă pe cale naturală nu îşi pot realiza acest vis, iar pentru calea artificială – preţurile sunt prohibitive pentru marea majoritate. Un cuplu din Băile Herculane a transformat în realitate visul de a avea un copil, prin metoda fertilizării “in vitro”, după îndelungi tratamente efectuate la o clinică de specialitate din Ungaria.

De ce “in vitro?” şi “de ce în Ungaria?”….  Ne spune chiar tatăl copilului : “În primul rând, anii parcurşi fără nici un rezultat! Am apelat la consultaţii medicale de specialitate, am văzut care era cauza… infertilitatea se manifesta la soţie, din păcate… Am încercat nişte tratamente în ţară, n-au dat rezultate şi am aflat de clinica de specialitate de la Szeged, cu o experienţă mult mai mare în practica fertilizării in vitro decât şcoala medicală din România, cel puţin din datele pe care le aveam noi”.  Un motiv de  a apela la serviciile clinicii din Ungaria este şi acela că unii cunoscuţi ai familiei au fost deja la Szeged, iar rezultatele medicale au confirmat aşteptările! Aşadar, au urmat lungi drumuri din Băile Herculane la Szeged, unde familia de români a fost primită în cele mai bune condiţii, atât în ceea ce priveşte competenţa cadrelor medicale, cât şi modul de tratare a pacienţilor! Prin urmare, “rezultatul fiind copilul, tratamentul a fost de superclasă în tot ceea ce înseamnă un act medical în clinica din Szeged“, ne mărturisea tatăl copilului!

A urmat un tratament de durată, sub stricta supraveghere a medicilor maghiari… “Prima etapă a durat aproape un an de zile, respectiv resorbţia chistului ovarian şi după aproape un an de zile de tratament a urmat fertilizarea propriu-zisă, care a durat în jur de două săptămâni”….   Desigur, aşteptarea nu a fost deloc una uşoară…  “Emoţii, stresş oboseală, drumuri lunar de Szeged la tratamenţ pentru că într-adevăr tratamentul era făcut cu un medicament care se producea numai în Ungaria! Nu l-am găsit pe piaţa românească nici măcar ca substanţă activă a medicamentului. Şi atunci a trebuit să mergem lunar la Szeged pentru reţetă şi tratamentul care îl făceam chiar acolo, la clinică“!

Şi a urmat marele eveniment : naşterea fetiţei! “După atâta perioadă de aşteptare şi de alergătură, normal că abia aşteptam… mă rog, şi anii care trecuseră până să ajungem la pasul acesta… dar, într-adevăr, a fost evenimentul crucial al familiei!”, ne-a mărturisit, vizibil emoţionaţ tatăl fetiţei.  “După trei ani, când îmi aduc aminte, sentimentele sunt cam aceleaşi… tot emoţie, tot… când mă uit la fetiţă şi o văd şi ştiu prin ce am trecut… dar este totul în regulă“!

Cum se simte astăzi fetiţa   “E făcută în mod ştiinţific, în laborator, deci se simte bine!”

 

Paul-Sever SMADU

Foto: sfatulparintilor.ro

De același autor

Related Articles