Potrivit meteorologilor, adevarata vara abia acum începe! Ei spun că în următoarea perioadă, în judeţul Caraş-Severin se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi de la debutul sezonului estival şi vom avea la umbră la începutul lunii august chiar şi 42 de grade.

Din cauza căldurii şi farmaciile din Caraş-Severin s-au transformat în adevarate puncte anticaniculă. Când temperaturile sunt ridicate, oamenii care sunt afectaţi de căldură pot apela la farmacii atât pentru a se adăposti de soarele puternic de afara cât si pentru a se hidrata. Cetăţenii primesc un pahar cu apă rece cu calciu sau vitamine, li se ia tensiunea şi în anumite cazuri li se verifică chiar şi glicemia, ne-a declarat preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Caraş-Severin, Pavel Roşca.

Farmaciştii sfătuiesc cetăţenii să nu iasă afara între orele 11.00-18.00, să poarte haine uşoare de vara din fibre naturale şi culori cât mai deschise, să aibă un consum ridicat de lichide si o alimentaţie bazată în mare parte pe fructe şi legume.

Direcţia de sănătate publică din Caraş-Severin şi serviciile de urgenţă prespitaliceşti au reactivat planurile de măsuri pentru zilele caniculare care vor urma astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să fie reduse. Ministerul Sănătăţii le solicită serviciilor de ambulanţă să suplimenteze echipajele.

DSP colaborează cu autorităţile locale, verifică respectarea condiţiilor de asigurare a asistenţei medicale în unitătile sanitare,stocul de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile provocate de caniculă.