[AUDIO] Europe Direct la Mircea Eliade

eliade 1

Elevii claselor a 12-a de la Colegiul Naţional “Mircea Eliade” din municipiul Reşiţa au fost informaţi astăzi cu privire la programele pentru tineri derulate în Uniunea Europeană, în cadrul unui seminar derulat de reprezentanţii Centrului de Informare Europe Direct din Timişoara. De asemenea, tinerii au fost familiarizaţi cu noţiunile de democraţie reprezentativă şi participativă, conceptul de cetăţenie activă şi modul de funcţionare a instituţiilor UE.

Activitatea face parte dintr-un proiect mai amplu, care vizează promovarea alegerilor europarlamentare prin aducerea informaţiilor aproape de diferitele categorii de cetăţeni, îndeosebi a tinerilor care vor vota pentru prima dată la alegerile din mai, după cum a precizat Maria Ciorba, consilier în cadrul Centrului de Informare. Totuşi, un accent deosebit a fost pus pe promovarea programelor europene pentru tineri, de care elevii s-au arătat deosebit de interesaţi:

Activitatea s-a încheiat cu un test personal prin care elevii au putut afla în ce măsură răspunsurile pe care le-au dat la anumite întrebări pe teme europene coincid cu răspunsurile pe care le dau reprezentanţii Parlamentului European. Activităţi similare au avut loc recent şi la Liceul de Artă “Sabin Păuţa” din Reşiţa şi la Colegiul Bănăţean din Oţelu Roşu.

eliade 2eliade 3

De același autor

Related Articles