În această duminică, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat alături de credincioșiidin parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din cartierul reșițean Lunca Bârzavei. Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi în biserica parohială. Au participat la sfânta slujbă foarte mulți credincioși care s-au bucurat și de cuvântul de învățătură al ierarhului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” este primul lăcaş de cult ortodox ridicat în cartierul Lunca Bârzavei, din municipiul Resiţa, localitatea de reşedinţă a judeţului Caraş-Severin. A fost ridicată şi pictată între anii 1995-2002. Biserica are forma tradiţională de ,,navă” cu abside mai largi în dreptul stranelor, iar turnul-clopotniţă este aşezat pe pronaos.

Pictura, realizată în tempera, a fost executată de Rita Aldea din Reşiţa. Planul iconografic respectă ,,Erminia picturii bizantine”. Culoarea dominantă este verdele, iar petele de căldură sunt oferite de roşu şi ocru, precum şi de împodobirea echilibrată cu ,,foiţă de aur”.