[AUDIO] Din păcate, cărășenii nu își vaccinează copiii împotriva Covid-19

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin îndeamnă părinţii să-şi vaccineze copiii, pentru stoparea pandemiei. Până la această oră, niciun copil, din categoria de vârstă 5-11 ani, nu a fost vaccinat împotriva Covid-19, în Caraş-Severin, ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros:

În ceea ce privește vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, în județul Caraș-Severin nu s-a efectuat nicio vaccinare efectivă, a unui copil din această categorie de vârstă. Există, în acest moment, o singură programare pentru data de 1 februarie, pentru un copil din Reșița. Spunem că ar fi bine ca părinții să meargă să-și vaccineze copiii, pentru că, iată, vedem că destul de mulți dintre ei se îmbolnăvesc și devin purtători de SARS CoV-2.”

Centrele funcționează în Resita- la Sabin Păuța NR1, în Caransebeș- la sala de sport Valeria Borza, în Oravița- la sala de sport a liceului și în Moldova Noua- la Spitalul Orășenesc.

Parinții se pot prezenta cu cei mici și fără programare, direct la cele 4 centre de imunizare din județ.

Pentru vaccinarea anti COVID sunt obligatorii acordarea consimtamântului informat de către parinti sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor.

Vă reamintim că schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doza (10 µg), la interval de 21 de zile, administrarea fiecarei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile. Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor doua doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrica de 10 µg.

Sursa foto: Rovaccinare

De același autor

Related Articles