Primăria Oţelu Roşu se digitalizează. Edilul Luca Mălăescu îşi doreşte să modernizeze relaţia cu contribuabilii, ca orice cetăţean să aibă posibilitatea să-şi rezolve problemele fără să mai fie nevoit să se deplaseze la ghişeu.

Primarul Luca Mălăescu a declarat că în acest sens s-au purtat discuţii cu trei firme de profil, iar în perioada următoare, fiind votat şi bugetul se va decide în ce mod se va începe digitalizarea. Edilul a precizat că cel mai probabil, totul se va face etapizat deoarece angajaţii sunt puţin speriaţi şi nu sunt pregătiţi pentru această tehnologie modernă. Primul compartiment vizat este cel de taxe şi impozite.

Primarul Luca Mălăiescu: Până acuma am avut întâlnire cu trei societăți care sunt din punct de vedere profesional pregătite să facă acest lucru. Am avut ședințe cu angajații primăriei, în special cu cei din compartimentele de specialitate. În perioada imediat următoare, fiind votat şi bugetul, vom lua o decizie, vedem în ce mod începem digitalizarea. Dacă mă întrebați pe mine aș prefera să o luăm în etape pentru că am constatat că angajații primăriei orașului Oțelu Roșu sunt puțin speriat, dacă pot pune așa, pentru faptul că digitalizarea înseamnă tehnologie modernă. Nu toţi sunt pregătiți ca să facem un salt foarte mare și probabil în prima etapă vom acorda populației ocazia să achite online taxele și impozitele.

Luca Mălăiescu a precizat că, unele servicii vor fi menţinute ca şi până acum la birourile instituţiei pentru că nu toate persoanele au acces la dispozitivele moderne.

FOTO-https://smartcityblog.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.