Interes crescut pentru centrul de vaccinare din Bocşa care imunizează anti COVID cu serul de la Pfizer. Pe lângă cetăţenii din Bocşa, la această unitate s-au prezentat pentru vaccinare şi persoane din Reşiţa, Timişoara dar şi din Alba Iulia.

Mai mult decât atât, deşi pare incredibil, zilele trecute aici s-a vaccinat şi un cetăţean din Belgia care a venit însoţit de un translator tocmai pentru a beneficia de acest vaccin. Centrul de imunizare anti COVID de la Bocşa a primit astăzi 240 de doze de la Pfizer însă aceste doze nu sunt suficiente, având în vedere că pe listele de aşteptare, la această oră mai sunt 422 de persoane, cererea fiind foarte mare pentru acest tip de vaccin.

Centrul de imunizare de la Bocşa, aflat pe strada Sadovei Nr.4, funcţionează fără probleme de la începutul acestei luni. Aici persoanele care se înscriu pe paltforma naţională sunt imunizate cu serul de la Pfizer, ne-a declarat Dan Liuţ, coordonatorul nucleului de imunizare din cadrul primăriei Bocşa.

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin informează că de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, s-au primit 26.944 doze de Vaccin Covid-19 de la PFIZER, 1780 doze Vaccin Covid-19 de la MODERNA si 1500doze Vaccin Covid-19 de la Astra Zeneca ,din care s-au administrat 30438 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, după cum urmează:

SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ REȘIȚA:3267

SPITALUL MUNICIPAL DE URGENȚĂ CARANSEBEȘ: 8600

SPITALUL ORĂȘENESC ORAVIȚA: 7667

SPITALUL ORĂȘENESC OȚELU ROȘU: 238

SPITALUL ORĂȘENESC MOLDOVA NOUĂ :4133

Sala de Sport-Liceul de Arte „Sabin Pauta” RESITA: 2171

Sala de Sport-Colegiul Economic Banatul Montan RESITA: 1039

Sala de Sport-Sc.Gimnaziala Mihai Peia RESITA: 953

CMJ Caras Severin RESITA:60

Centrul Multifunctional Bozovici:1020

Cladire Administrativa Bocsa: 1020

Centru de permanenta Slatina Timis:150

Centru de permanenta Soceni:180

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).