[AUDIO] Crucea Roșie Caraș-Severin deschide Banca de Alimente și în 2021

Crucea Roșie Română desfășoară și în acest an proiectul ”Banca de Alimente”, prin care urmărește ajutorarea semenilor nevoiași.

Pe fondul impactului crizei economice si al cresterii prețurilor la produsele alimentare, Crucea Roșie, desfășoară și în acest an proiectul „Banca de Alimente”, ce reprezintă o soluție imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici.

”În Caraș Severin această campanie se desfășoară la Reșița, în fiecare lună decembrie, de 12 ani încoace, spune Alin Cica, directorul Filialei din Banatul de Munte:   

Proiectul Banca de Alimente a fost lansat de către Crucea Roșie în anul 2009. La noi în județ se desfășoară în market-urile din Reșița, fiind derulat cu ajutorul oamenilor cu suflet mare, care din puținul lor donează alimente. Acestea sunt depuse în containerele plasate în magazine și pregătite în pachete, pe care ulterior voluntarii noștri le distribuie famiilor nevoiașe din județ.

Anul trecut la nivel național prin proiectul ”Banca de alimente”, Crucea Roșie a colectat, în doar o lună, peste 14.000 kg de alimente de bazã greu perisabile, adicã echivalentul a jumãtate din întreaga cantitate colectatã pe tot parcursul anului 2019. Alimentele adunate în luna decembrie au asigurat necesarul de alimente de bazã pentru peste 2000 de familii, timp de o lunã.

Detalii despre cum pot fi ajutate persoanele nevoiașe prin intermedul campaniei ”Banca de Alimente” puteți afla accesând site-ul Crucii Roșii Române.

https://crucearosie.ro

De același autor

Related Articles