[AUDIO] Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Reşiţa a decis demiterea Alinei Stancovici din funcţia de manager

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a decis, miercuri, demiterea Alinei Stancovici din funcţia de manager, cu 3 voturi pentru şi o abţinere, după ce medicul Caius Diaconescu a fost înlocuit cu Viorel Başag din partea PNL. Principalul motiv al demiterii a fost faptul că Alina Stancovici nu a respectat graficul de eşalonare a datoriilor, grafic stipulat şi în contractul de management.

În acest mandat de 18 luni, Stancovici a redus datoriile spitalului cu 1 milion de lei şi nu cu 10 milioane. În plus, la ora actuală Spitalul de Urgenţă Reşiţa este singurul judeţean din ţară care are arierate, atrage atenţia preşedintele CA, medicul Paul Purea.

Noi suntem singurul Spital Judeţean din România cu arierate şi vorbim despre arierate de peste 15 milioane de lei. Din 23 de judeţe pe care eu le-am studiat, nimeni nu are arierate declarate oficial. Vrem să continuăm aşa? Dar nu este vina doamnei manager, este vina comitetului director, în mandatul doamnei Stancovici s-au perindat 6 directori medicali dar e şi vina compartimentului financiar, am discutat cu managerii acestor spitale dar şi cu cineva de la minister. Toată lumea dă vina pe COVID dar nimeni nu vorbeşte şi despre faptul că a fost o perioadă în care trebuia să scăpăm de datorii, eu cred că se întâmplă ceva cu acest spital.

Eu am analizat o săptămână aceste probleme şi cred că în momentul semnării contractului, au ameţit-o cu acel contract managerial, cu acele obiective pe care doamna manager trebuia să le îndeplinească, dar în condiţiile pandemiei eu cred că doamna manager trebuia să ceară o păsuire de 3-4 luni ca să vadă cum merg treburile, s-a făcut un contract aiurea şi doamna manager a semnat aşa că şi-a asumat acele obligaţii….eu nu vreau ca noi cei din Consiliul de Administraţie să ajungem să plătim câte 1 milion de lei că nu respectăm legea. În cele 18 luni datoriile trebuiau să scadă cu 10 milioane de lei, aşa e stipulat în contractul managerial, deci chiar dacă mă doare sufletul eu compromisuri nu voi face.”

La polul opus, managerul Alina Stancovici susţine că nu erau stipulate în contract cele 3 luni de probă şi dacă nu ar fi semnat acel contract, era invalidarea concursului şi neprezentarea la post”, nu există o altă variantă şi nimeni nu a luat în calcul o pandemie. În plus, Alina Stancovici explică că a facut tot ce a putut pentru acest spital si dă asigurări că nu va sta cu mâinile în sân, ci va contesta decizia în instanţă:

Eu dacă va fi să plec, eu voi pleca cu demnitate şi ştiu că voi lăsa ceva în urma mea. Nu se vede în Caraş-Severin dar ştiu că se vede în spital. Omeneşte şi instituţional eu cred că am făcut tot ce se putea face, într-un interval atât de scurt, cu bani puţini. Repet, lucrurile se văd. Dacă preşedintele Dunca nu se va grăbi să semneze demiterea, deşi cred că de mult stă cu condeiul deschis pentru a semna, poate că reuşim să terminăm şi Staţionarul 2. Este un drept pe care legea mi-l conferă, este un post câştigat prin concurs şi da cu siguranţă mă voi adresa instanţei.”

În acest caz, Consiliul de Administraţie propune demiterea din funcţia de manager a Alinei Stancovici, însă, decizia finală va fi luată de o comisie a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în subordinea căruia se află acest spital.

Cele mai citite

Related Articles