[AUDIO] Consilierii judeţeni au votat! S-a renunțat la proiectul pentru reabilitarea termică a celor 3 staţionare din Reşiţa

Consilierii judeţeni au decis în şedinţa de ieri să renunţe cu acordul părţilor la proiectul pentru reabilitarea termică a celor 3 staţionare din Reşiţa. Astfel, toate eforturile vor fi canalizate către finanţarea unui spital judeţean nou. Dunca a dat asigurări că va efectua totuşi o serie de reparaţii necesare la cele 3 staţionare din Resiţa pentru îmbunătăţire condiţiilor hoteliere şi a instalaţiei electrice şi de gaze tehnice până la construirea unui nou spital judeţean.

În plus, lucrările de reabilitare nu se puteau face strict pe anvelopare termică pentru că odată ce intri şi deschizi un şantier trebuie sa respecţi şi anumite norme şi sa obţii avizele de incendiu, fapt pentru care costurile au crescut foarte mult iar Consiliul Judeţean nu şi-ar fi permis din punct de vedere financiar o astfel de investiţie, a concluzionat Romeo Dunca.

„Consilierii au avut responsabilitate şi au înţeles că nu avem cum să continuăm, sperăm să facem treabă cu spitalul județean și vom accesa cât mai repede, pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), unde ne putem înscrie până în martie 2022, ca să accesăm 2 milioane de euro, pentru schimbarea instalațiilor electrice în staționare și pentru schimbarea instalațiilor de gaze tehnice.

Și împreună cu suma de bani pe care vom găsi să o alocăm chiar de anul acesta, să reparăm cât se poate, în așa fel încât să putem funcționa acolo până la darea în folosință a noului spital județean, idee pe care vom merge de acum înainte cu toată energia. Dorim să încercăm în a ne valorifica șansa de a merge pe tot sau nimic. Adică ori facem și schimbăm lucrurile, ori vom cârpi, așa cum vom putea, prin resurse proprii” a declarat preşedintele forului judeţean Romeo Dunca.

Cele trei hotărâri aflate pe ordinea de zi a ședinței au trecut cu 16 voturi, Romeo Dunca a beneficiat de sprijinul consilierilor PNL.

Eu nu mă antamez să mă îndatorez până peste cap pentru această investiție. Iau bani, poate că mă îndatorez pe 50 de ani, pentru un lucru bun, trainic care într-adevăr va aduce o schimbare radicală, dar nu o să mă îndatorez ca să nu rezolv mai nimic asta eu nu o să fac, sper ca colegii mei să înțeleagă, sper să înțeleagă că totuși vom găsi niște bani ca să facem niște reparații strict necesare. Noi nu putem să antamăm lucrări…de fapt nu avem buget și sunt doar 3 milioane de euro în plus, uitând că nu avem nici pe cele 4 milioane de euro, avem bani facem nu avem bani nu facem iar dacă avem bani facem ceva bun”, a concluzionat președintele CJ Romeo Dunca.

De același autor

Related Articles