[AUDIO] Colectă mobilă de sânge la Spitalul Orăşenesc Oraviţa

Centrul de Transfuzii Sanguine Reşiţa continuă să efectueze colecte mobile în Caraş-Severin pentru îmbunătăţirea stocului de sânge. Joi, echipa medicală va organiza o acţiune de donare de sânge între orele 8.30-12.30 la punctul de recoltare din cadrul Spitalului Orăşenesc Oraviţa.

Persoanele care donează sânge vor primi 7 tichete de masă în valoare de 67 de lei şi o zi liberă plătită de la serviciu. Oamenii sănătoşi sunt îndemnaţi de medicul Rodica Neaga, coordonatorul unităţii medicale să vină să facă o faptă bună pentru că un singur donator poate salva 3 vieţi.

În ziua de 12 august între orele 8.30-12.30 va fi o colectă mobilă de donare de sânge la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, aşa că apelez la cei care locuiesc atât în Oraviţa cât şi în zonele limitrofe să se prezinte… să doneze sânge!

Stocul de sânge la ora actuală este destul de mulţumitor, având în vedere că am făcut colectele mobile de sânge la Caransebeş şi la Moldova Nouă, aşa că ne dorim să facem colecte mobile deoarece accidente sunt foarte multe sunt foarte mulţi oameni internaţi în spital şi este nevoie de sânge„, ne-a declarat medicul Rodica Neaga.

Beneficii pentru sănătatea donatorului:

  1. înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifica la fiecare donare, glicemia si hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.
  2. după donare, din sângele donat, se fac alte analize, al căror rezultat poate fi ridicat personal de donator (după 3 zile lucrătoare).
  3. donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.
  4. donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul plus că ne creşte imunitatea.
  5. cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii.
  6. donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice.
  7. la bărbați, femeile post-menopauză ca de altfel la toate persoanele cu exces de fier, prin donarea regulata se produce o reglare a nivelului fierului din sânge (excesul de fier este un factor de risc cardiovascular).

Cele mai citite

Related Articles