[AUDIO] Cerc pastoral misionar la Broşteni cu hirotonire de preot sârb în Protopopiatul Moldova Nouă

În Parohia Broșteni din Protopopiatul Moldova Nouă, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului s-a întâlnit joi, 11 noiembrie, cu toți preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Oravița. Părintele Episcop a mers în această parohie să săvârșească Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi, deoarece nu a mai oficiat aici nicio Sfântă Liturghie de 11 ani.

PS Lucian

Această întâlnire a avut ca principal scop împărtășirea ierarhului cu toți clericii din cercul pastoral. Părintele Episcop dorește să slujească și să se împărtășească cu toți preoții din eparhie pe parcursul întregului an, astfel că va merge în fiecare cerc pastoral să săvârșească Sfânta Liturghie și să se împărtășească împreună cu preoții.

Sfânta Liturghie de astăzi a fost oficiată de către ierarh în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Broșteni din Protopopiatul Moldova Nouă, iar răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos”.

La momentul potrivit toți clericii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Lucian l-a hirotonit preot pe diaconul Milan Rustić, ce va merge să slujească în Parohia Comorâște din Protopopiatul Moldova Nouă. Părintele Milan este sârb, fiind originar din orașul Bor, Serbia. El a învățat limba română și a studiat teologia la Caransebeș și Timișoara.

Deși a fost o zi lucrătoare, la slujbă au luat parte și credincioși din această localitate, printre care copii și tineri ce s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În a doua parte a zilei a avut loc o sesiune de comunicări administrative, discutându-se totodată mai multe probleme privind pastorația preoților în această zonă a Episcopiei Caransebeșului.

Cercul pastoral-misionar Oravița este format din 25 de parohii și este coordonat de părintele Iosif Aldescu de la Parohia Potoc.

În Episcopia Caransebeșului clericii sunt împărțiți pe 10 cercuri pastoral-misionare, iar Părintele Episcop va merge pe tot parcursul anului 2021 să slujească Sfânta Liturghie și să se împărtășească alături de toți preoții eparhiei. (diac. Pavel Canea)

De același autor

Related Articles