Centrul de vaccinare de la sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Mihai Peia”, fosta Generlă cu Nr.6 din Reşiţa a început imunizarea populaţiei şi cu vaccinul Pfizer, în paralel cu AstraZeneca.

Autorităţile au luat această decizie din cauza numărului tot mai mic de solicitări din partea populaţiei pentru serul de la AstraZeneca, în schimb pentru Pfizer interesul este mare atfel că era necesar şi un astfel de flux, susţine şeful Direcţiei Generale Învaţamânt Cultura, Tineret, Sport şi Culte, din cadrul Primăriei Reşiţa, Liliana Dacica.

Am luat această decizie pentru că nu există solicitări pentru vaccinarea cu AstraZeneca. Este prea mult pentru un municipiu ca să menţinem două centre deschise pentru acest vaccin. Am făcut dovada că nu există solicitări pe patforma naţională pentru AstraZeneca şi astfel la Şcoala Mihai Peia vom avea şi Pfizer.

Centrul va funcţiona cu două fluxuri, facem rapel la solicitările care vin pentru AstraZeneca deci vom continua rapelul pe AstraZeneca şi inclusiv dacă mai sunt solicitări şi pentru prima doză le vom onora fără probleme. Şi în paralel vom vaccina cu un nou flux pentru Pfizer şi putem imuniza 96 de persoane zilnic”, ne-a declarat seful Directiei Generale Învatamânt Cultura, Tinereţ Sport si Culte, din cadrul Primariei Resita, Liliana Dacica.

Pentru acest flux de vaccinare cu Pfizer de la Şcoala Gimnazială Mihai Peia din Reşiţa interesaul este mare şi s-a format deja o listă de aşteptare formată din 40 de persoane.