[AUDIO] Cărăşenii primesc miere de la UE, deşi calităţile ei sunt contestate

miere contrafacuta UE produsOficialii de la APIA au oprit de la distribuire şapte tone şi jumătate de miere, din produsele de care beneficiază românii cu venituri mici, sub formă de ajutor de la Uniunea Europeană. Conform buletinului de analiză, produsul este doar sirop de glucoză, combinat cu substanţe periculoase. Produsul este cumpărat din Bulgaria, sub formă de miere.
Cu toate acestea, în judeţul Caraş-Severin se distribuie în continuare mierea în pachetele pentru nevoiaşi. Potrivit directorului APIA din judeţ, Dumitru Stepanescu, lotul care a fost furnizat pentru cărăşenii cu venituri mici este altul faţă de cel în care s-a găsit surogatul pentru miere. În acest sens, doar în mierea din lotul 46 s-a depistat că, pe lângă glucoză, conţine şi substanţe periculoase, în timp ce în Caraş-Severin s-a primit lotul 44, a precizat Dumitru Stepanescu:

Ce trebuie să ştie şi să facă cetăţenii pentru a depista dacă mierea pe care o primesc sau o cumpără este un produs natural, ne explică preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Caraş-Severin, Ida Şuţa:

De același autor

Related Articles