[AUDIO] Caransebeș, primul oraș din Caraș Severin care organizează un maraton al vaccinării

Spitalul Municipal și Primăria Caransebeș organizează începând de vineri, 14 mai, de la ora 8.00 și până duminică, 16 mai, la ora 20.00, un maraton al vaccinării. Timp de 24 de ore din 24, oricine se poate imuniza doar cu buletinul, la centrul de vaccinare amenajat în Sala Polivalentă Valeria Borza din cartierul Cazărmii.

Coordonatorul centrului de vaccinare, dr. Singh Bhupinder a declarat că sunt pregătite mai multe fluxuri de vaccinare asigurate de echipe de medici și asistente din cadrul Spitalului Municipal Caransebeș.

Peste 500 de vaccinuri Pfizer au fost achiziționate pentru maraton, astfel că se pot vaccina chiar și 200 de persoane pe zi”, conform dr. Singh Bhumpinder

Peste 16 mii de persoane s-au vaccinat până acum la cele două centre din municipiu, cele mai multe la cel din incinta Spitalului Municipal Caransebeș.

Epidemiologul Adrian Struț din cadrul unității medicale din Caransebeș a declarat că cel mai sever efect secundar al vaccinării este șocul anafilactic, iar în Caransebeș nu a existat nici un caz până acum.

Au fost doar câteva persoane care au avut reacții adverse minore apărute în primele 15 minute după vaccinare în care oricum persoanele vaccinate trebuie să stea sub supravegherea medicului. Vaccinarea anti covid 19 este singura care poate opri pandemia”, spune dr. Adrian Struț

La maratonul vaccinării se pot imuniza inclusiv persoane din alte județe, fără programare prealabilă pe platforma de vaccinare.

De același autor

Related Articles