[AUDIO] Bugetul Reşiţei pentru 2021 se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro

Municipiul Reşiţa va avea un buget dublu faţă de anii trecuţi. Datorită proiectelor cu finanţare europeană care încep să se concretizeze, bugetul pe anul 2021 se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro.

Primarul Ioan Popa a declarat că proiectul a fost finalizat, dar se aşteaptă sumele alocate pentru învăţământ de la Consiliul Judeţean şi Ministerul Educaţiei. Edilul speră ca acest lucru să se întâmple curând deoarece sunt foarte multe investiţii care nu pot demara până când nu este validat bugetul.

Primarul Ioan Popa: Bugetul este croit de noi, nu ne-a fost ușor pentru că am avut o depășire de solicitări de la direcții de vreo 3 milioane de euro. Am încercat să mai tăiem de la fiecare câte ceva așa încât să ne încadrăm în anvelopa bugetară pe 2021. Este un buget care e undeva cu tot cu partea de investiții pe fonduri europene, cu 65% peste bugetul de anul trecut. Bugetul Reșiței pe 2021 se cifrează la peste 50 de milioane de euro. Și când spun asta să vă gândiți că bugetul Reşiţei de acum doi trei ani era undeva la 22-24 de milioane de euro. Este mai mult decât dublu bugetului de acum doi trei ani. Evident că toată sau mare parte din această creștere vine din proiectele europene care acum încep să prindă consistență.

De același autor

Related Articles