[AUDIO] Anchetă la Spitalul Judeţean din Reşiţa: peste 120 de kilograme de medicamente au fost distruse pentru că au expirat

Peste 120 de kilograme de medicamente din farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au fost distruse pentru că au expirat. Conducerea unităţii medicale a deschis o anchetă internă pentru a afla despre ce fel de medicamente este vorba.

La ce valoare se ridică medicamentele distruse şi câţi bani a pierdut spitalul aflăm de la managerul interimar Cosmin Librimir:

Suma de 600 de mii este reală şi este doar pe acest an încă aştept răspunsul la felul de medicamente care s-au distruş o parte sunt din donaţii, o parte sunt pe program de COVID, o parte sunt pe program de HIV-SIDA, o parte pe program de TBC, o parte sunt pe urgenţă.

REPORTER: Ce s-a întâmplat cu aceste medicamente? Au expirat sau care a fost problema?

Da, o parte au expirat şi o parte au fost transferate către alte spitale.

REPORTER: Dar de ce am ajuns în aceasta situaţie, ca medicamentele să expire?

Bună întrebarea, aştept răspunsul celor implicaţi, din câte ştiu eu şi cum vad eu, problema este că farmacia ar trebui să ştie exact ce stocuri are şi când expiră şi comenzile trebuie făcute cu cap”.

Din farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa lipsesc şi medicamentele necesare persoanelor internate, astfel că în unele secţii, bolnavii încă sunt nevoiţi să suporte tratamentul din propriul buzunar. Şi această problemă va fi rezolvată pentru că pacientul este pe primul loc pentru noi, însă este nevoie de timp, ne-a mai declarat managerul Cosmin Librimir.

Pentru rezolvarea problemei o firmă a donat ieri spitalului o cantitate mare de medicamente pentru consum larg cu o valabilitate de 2 ani.

De același autor

Related Articles