Spartul seminţelor a devenit sport naţional. Poliţiştii locali din Reşiţa au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 lei pentru aruncarea cojilor pe domeniul public.

După cum a declarat şeful serviciului, Alexandru Ciati, reşiţenii au profitat de vremea frumoasă şi au ieşit în zonele proaspăt modernizate, însă unii din păcate nu au păstrat curăţenia.

Persoanele care doresc pot sesiza astfel de fapte non-stop, 24 de ore din 24 la dispeceratul Poliţiei Locale Reşiţa.

Dispecerat Poliţia Locală Reşiţa: Telefon 0355.955 ; 0255.226.515

Profitând de vremea frumoasă din weekendul ce a trecut, foarte mulți reșițeni au ieșit în parcuri și în zonele proaspăt modernizate din oraș. Ne bucură acest lucru și ne dorim să vedem cât mai mulți tineri și bătrâni, singuri sau împreună cu familia, profitând de noile alei și parcuri, într-un mod civilizat.

Există însă și exemple negative, persoane care atunci când ies din casă uită că spațiul public este al tuturor și aleg să “decoreze” zonele prin care poposesc cu coji de semințe. Este un ”sport” tot mai întâlnit, dar pe care noi NU îl recomandăm. Astfel, colegii noștri de la Poliția Locală au “premiat” cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei mai multe persoane cu astfel de obiceiuri.

Dacă îți plac semințele, ia cu tine o pungă pentru coji, astfel vei rămâne și cu bani de suc.

Aceleaşi amenzi riscă şi cei care aruncă mucuri de ţigară sau alte gunoaie pe jos. Conform unei hotărâri de Consiliu Local, persoanele care nu păstrează curăţenia oraşului sunt amendate cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.