[AUDIO] Alegeri locale parțiale la Bocșa fără probleme, în ciuda sesizărilor înregistrate

UPDATE ora 21:00

Alegerile locale parțiale pentru funcția de primar al orașului Bocșa s-au desfășurat fără incidente deosebite în ceea ce privește asigurarea ordinii publice. Pe parcursul acestei zile, polițiștii și jandarmii cărășeni au verificat și au gestionat cu celeritate toate sesizările privind evenimentele electorale. De la ultima comunicare publică, au fost înregistrate și verificate următoarele sesizări: La ora 17.46, Poliția orașului Bocșa a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că un autoturism transportă persoane la o secție de votare.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, autoturismul în cauză a fost găsit parcat pe o stradă din oraș, fiind identificată și proprietara autoturismului și stabilindu-se, totodată, că aceasta nu s-a deplasat cu autoturismul în proximitatea secției de votare. La ora 18.44, o altă persoană a sesizat poliția prin apel 112, despre faptul că membri ai unui partid politic „adună cărți de identitate de la cetățeni”. Polițiștii au procedat imediat la verificarea celor sesizate, nefiind identificată nicio persoană căreia să i se fi propus să predea cartea de identitate.

Fiecare situație sesizată a fost verificată cu promptitudine de polițiști. Având în vedere că sesizările nu au fost confirmate, nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nu au fost constatate fapte penale. Personalul MAI din județul Caraș-Severin rămâne în dispozitiv pentru a verifica, în continuare, toate sesizările primite și pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona secțiilor de votare, până la încheierea votării, dar și după acest moment, pentru asigurarea securității transportului materialelor rezultate în urma procesului de votare și a dosarelor întocmite de birourile electorale, către biroul electoral de circumscripție.

Poliţia oraşului Bocsa a primit pe parcursul acestei zile o serie de sesizări în legătură cu desfăşurarea alegerilor pentru funcţia de primar. Unul dintre candidaţi a reclamat faptul că la o secţie de votare au fost depuse 5 cereri pentru urnă specială, completate de aceeaşi persoană. După verificările făcute de poliţişti, acest lucru nu s-a confirmat. Ce sesizări au mai avut oamenii legii şi dacă sunt sau nu probleme, aflăm de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Alina Boeru.

Până la această oră, nu au fost înregistrate evenimente sau incidente cu privire la desfășurarea procesului electoral în orașul Bocșa.

Pe parcursul zilei de astăzi, Poliția Orașului Bocșa a fost sesizată de către unul dintre candidați despre faptul că la o secție de votare au fost depuse 5 cereri de vot cu urma specială, completate de aceeași persoană. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că este vorba despre 4 cereri pentru urna specială, toate fiind semnate și însușite de persoanele în cauză, nefiind constatate nereguli în acest caz.

Într-o altă situație, în urma unei postări pe o rețea de socializare, despre faptul că un candidat ,,s-ar ocupa astăzi de vize de flotanți”, polițiștii au demarat verificările stabilind că nu au fost acordate vize de reședință, pe raza orașului Bocșa, în cursul zilei de astăzi. Polițiștii și jandarmii cărășeni rămân în continuare la datorie pe toată perioada desfășurării procesului electoral, acordând maximă atenție sesizărilor privind încălcarea legii. Acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege„, ne-a transmis Alina Boeru.

De același autor

Related Articles