Direcţia de Întreţinere şi Reparaţii, Iluminat public şi Dezăpezire din cadrul Primăriei Reşiţa în a cărei subordine funcţionează şi Administraţia cimitirelor din municipiul de pe Bârzava, nu este abilitată cu ordinea pe mormintele cetăţenilor, dar face la cerere şi contracost curăţenie pe locurile de veci la solicitarea acestora.

Daniel Călin – directorul acestui serviciu a declarat pentru Radio Reşiţa că, în atribuţia lor intră doar degajarea aleilor şi a căilor de acces, mormintele sunt obligaţia cetăţenilor concesionari. Conform acestuia, în schimbul unei sume de 50 de lei, angajaţii administraţiei cimitirelor pot asigura o dată pe an curăţenia locului de veci sau în cuantumul a unui abonament de 120 de lei pe an, la cererea proprietarului, de 4 ori, atunci când doreşte acesta. Contravaloarea serviciilor poate fi achitată online sau prin virament bancar în contul Administraţiei cimitirelor.

În atribuţia Administraţiei cimitirelor nu este curăţenia pe locurile de veci, este doar a aleilor şi a căilor de acces. Pentru locurile de veci, aparţinătorii sunt obligaţi, conform contractului de concesiune, să-şi facă curăţenie. Tocmai că există situaţii în care aparţinătorii nu pot merge să facă curăţenie, cum ar fi de sărbători: Paşti, Crăciun, Ziua Morţilor, există posibilitatea să solicite Administraţiei cimitirelor, cu plata online sau în cont, o intervenţie pe an care costă 50 de lei, adică o igienizare a locului de veci sau există varianta să facă un abonament cu 120 de lei pe an în care are cuprinse 4 intervenţii la solicitarea dânsului. Şi avem câteva zeci de solicitări de genul acesta„.

Daniel Călin

Daniel Călin a mai spus că, toate informaţiile despre serviciile oferite de administraţia cimitirelor se regăsesc şi pe site-ul cimitirereşiţa.ro

Foto: Radio România Reşiţa