[AUDIO] Acţiunile de vaccinare anti COVID continuă în mediul rural din Caraş-Severin. Echipele mobile ajung din nou la Teregova și la Slatina Timiș

Acţiunile de vaccinare anti COVID continuă în mediul rural din Caraş-Severin în acest sfârşit de săptămână. O echipă mobilă de la Slatina Timiş va vaccina vineri, 12.11.2021, de la ora 10.00 la dispensarul din Teregova, oamenii interesați să facă acest pas pentru stoparea pandemiei. Detalii ne oferă primarul comunei Teregova, Maria Damian.

La Teregova se desfășoară cea de-a doua campanie de vaccinare împotriva COVID-19, vaccinarea se va desfășura la dispensarul din localitate. Trebuie să fim toți conștienți, trebuie să ne vaccinăm împotriva acestui virus. S-au înscris pentru imunizare aproximativ 50 de persoane dar sper să fie mai multe”, ne-a declarat primarul Maria Damian.

Tot vineri, dar de la ora 15.00 o echipă mobilă de la Bozovici va imuniza cetăţenii din Eftimie Murgu. Câte persoane s-au înscris pe lista de vaccinare aflăm de la primarul Mihai Otiman.

La nivelul localității Eftimie Murgu vor fi vaccinate 27 de persoane, atât cu rapel , sunt și la prima doză, sunt și la a 3-a doză. Cred că este singura șansă de a scăpa de boală”, ne-a declarat primarul Mihai Otiman.

Pentru aceste actiuni de vaccinare, oamenii pot opta pentru vaccinjurile Johnson&Johnson, Pfizer sau Moderna. Cetătenii se pot prezenta doar cu buletinul.

Lipsa asistenței medicale la sate este una din cauzele care au condus la o rată a vaccinării în mediul rural mult inferioară celei din mediul urban dar chiar și așa problema pandemiei se poate rezolva dacă oamenii înțeleg importanța vaccinării și fac acest pas cu încredere pentru a se proteje pe ei și pe cei din jurul lor.

De același autor

Related Articles