[AUDIO] Acțiune gratuită de testare a glicemiei și tensiunii arteriale în centrul municipiului Caransebeș

Ziua Mondială a Diabetului va fi marcată în avans în judeţul Caraş-Severin printr-o serie de acţiuni importante pentru sănătatea publică. De exemplu, caransebeşenii sunt invitaţi sâmbătă de la ora 10.00 în centrul municipiului ca să-şi testeze gratuit glicemia şi tensiunea arterială. Această acţiune este organizată de Clubul Lions Reşiţa Kindness în colaborare cu Asociația Diabeticilor din Reşiţa, coordonată de medicul diabetolog, Mihaela Dalea.

Sâmbătă de la ora 10.00 vă așteptăm în zona centrală a orașului Caransebeș să facem aceste testări de glicemie și tensiune. Avem 100 de ani de la descoperirea insulinei și o să avem 100 de baloane pe care le oferim cu drag oamenilor care participă la această acțiune iar luni voi aștepta pacienții cu diabet la sediul Asociației, pacienții care ne sună și doresc să vină pentru că trebuie să păstrăm normele de protecție anti COVID și pentru ei avem baloane și tort”, ne-a declarat medicul Mihaela Dalea.

Clubul Lions Reşiţa Kindness și Asociația Diabeticilor din Reşiţa nu se opresc aici, ci vor organiza astfel de acțiuni de testare atât în mediul rural cât și în mediul urban din Caraș-Severin. Și asta nu este tot, Duminică, 14.11.2021 de Ziua Mondială a Diabetului vor fi iluminate în albastru, culoarea de luptă împotriva diabetului, mai multe clădiri importante din județ. Detalii ne oferă președintele Clubului Lions Reşiţa Kindness, Mirela Ciobanu:

În 14, la fel ca foarte multe cluburi din lume derulăm o activitate simbolică prin care iluminăm în albastru o clădire importantă și spre bucuria noastră mai multe primării din județ s-au alăturat proiectului. Cele mai importante clădirin din Caransebeș, Dognecea, Ticvani, Ramna și Fârliug vor fi iluminate duminică în albastru”, ne-a declarat Mirela Ciobanu.

Și pentru că luna noiembrie este destinată diabetului, oamenii sunt îndemnați să-și lege la oglinzile autovehiculelor personale fundițe albastre în semn de luptă și susținere pentru cei care suferă de această boală.

De același autor

Related Articles