Au pus la pământ mai mulți copaci și au fugit când au văzut poliţia

Jandarmii din cadrul Postului Montan Vața de Jos au sesizat faptul că mai mulți arbori au fost tăiați ilegal dintr-o pădure de pe raza comunei hunedorene Baia de Criș. Jandarmii montani au anunțat Poliția Municipiului Brad cu privire la acest lucru, iar oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz. Astfel că, polițiști, împreună cu reprezentanți ai Ocolului Silvic s-au deplasat la fața locului, acolo unde au constatat faptul că, într-adevăr au fost tăiați 14 arbori, de esență fag și carpen, nemarcați, de diferite dimensiuni.

O parte dintre arborii tăiaţi ilegal a fost găsită la faţa locului, iar altă parte era încărcată în căruţa unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Baia de Criş, care a fost identificat de către organele silvice ajunse la faţa locului. La vederea poliţiştilor, bărbatul a fugit cu calul, abandonând căruţa încărcată cu material lemnos şi motoferăstrăul”, a declarat subcomisar Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Lemnele au fost predate Ocolului Silvic Brad, urmând a se stabili prejudiciul creat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

Sursa: servuspress.ro

De același autor

Related Articles