Asociaţia Colegiului Pacienţilor încearcă să-i convingă pe oameni să nu mai folosească antibiotice”după ureche”

Asociaţia Colegiului Pacienţilor încearcă să-i convingă pe cetăţeni să nu folosească antibiotice dacă acestea nu au fost prescrise de medici!

Până în 24 noiembrie, cu ocazia “Săptămânii mondiale a conştientizării asupra importanţei antibioticelor”, Colegiul Pacienţilor trage un semnal de alarmă şi subliniază faptul că nu trebuie să se insiste nici la medic, nici la farmarcie, pentru eliberarea acestor medicamente pentru că se poate ajunge la rezistenţă la antibiotice.

Mai exact anumite infecţii devin tot mai rezistente la ele, iar atunci când va fi nevoie în mod real de antibiotice, efectul nu va fi cel scontat. Campania de informare se desfăşoară în spitalele şi cabinetele medicale din Caraş-Severin.

Asociaţia Colegiul Pacienţilor cere Ministerului Sănătăţii să aibă în vedere implementarea urgentă a măsurilor pentru administrarea antibioticelor. Eliminarea restricţiilor de plafon pentru testările bacteriologice şi analize de laborator, cu efect imediaţ instruirea cadrelor medicale privind recomandarea şi tratarea cu antibiotice, creşterea gradului de conştientizare şi înţelegerea efectelor rezistenţei la antibiotice în rândul populaţiei, evitarea automedicaţiei şi prevenirea infecţiilor.

Dacă nu vor fi luate urgent măsuri de stopare a utilizarii iraţionale, sănătatea şi viaţa oamenilor vor fi puse în pericol, atrage atenţia Asociaţia Colegiul Pacienţilor.

Potrivit celui mai recent raport al Centrului European pentru Controlul Bolilor, România ramâne pe primele locuri în Uniunea Europeana în ceea ce priveşte consumul total de antibiotice şi consumul de antibiotice fără prescripţie medicală.

De același autor

Related Articles