Armata României face recrutări

Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin continuă înscrierile pentru instituţiile de învăţământ cu profil militar, în anul şcolar 2019-2020. Pentru învăţământul liceal militar sunt disponibile 600 de locuri, pentru învăţământul postliceal militar cifra de şcolarizare depăşeşte o mie de locuri, iar pentru învăţământul universitar militar, MAPN scoate la concurs 900 de locuri. Înscrierea pentru aceste instituţii se efectuează la sediul CMJ din Reşiţa, iar termenul limită de depunere a dosarelor este întâi martie.
Astfel, tinerii şi tinerele care doresc să urmeze o carieră militară pot opta pentru una din următoarele instituţii:
Pentru învăţământul liceal militar, 600 de locuri la: Colegiul Naţional Militar ‘‘Mihai Viteazul‘‘ din Alba-Iulia; Colegiul Naţional Militar ‘‘Ştefan cel Mare‘‘ din Cîmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional Militar ‘‘Tudor Vladimirescu‘‘ din Craiova, Colegiul Naţional Militar ‘‘Dimitrie Cantemir‘‘ din Breaza şi Colegiul Naţional Militar ”Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa ;
Pentru învăţământul postliceal militar, 1077 de locuri la: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre ‘‘Basarab I‘‘ din Piteşti; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene ‘‘Traian Vuia‘‘ din Boboc(Buzău) şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale ‘‘Amiral Ion Murgescu‘‘ din Constanţa;
Pentru învăţământul universitar militar, 909 locuri la : Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu; Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov; Academia Navală “ Mircea cel Bătrân” din Constanţa; Academia Tehnică Militară din Bucureşti şi Institutul Medico-Militar din Bucureşti.
Înscrierea pentru aceste instituţii se efectuează la sediul Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin din Reşiţa, Str. Sportului, Nr.4, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.30-16.30 şi marţi între orele 10.30-18.30. Pentru informaţii suplimentare tinerii pot contacta ofiţerii şi subofiţerii recrutori la numerele de telefon 0255-211115 sau 0355-404052.
(Sebastian Dragomir)