O delegaţie a Consiliului Concurenţei, condusă de domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele instituţiei, se află în zilele de 9 şi 10 aprilie la Arad. Vizita prilejuieşte o serie de întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi cu cei ai mediului de afaceri.

„Mă bucur ca Aradul este gazda unei întâlniri între Consiliul Concurenţei, reprezentat la cel mai înalt nivel şi reprezentanţii administraţiilor locale şi ai mediului privat. Încercăm să fim gazde bune, dar mai mult decât atât încercăm să dovedim că indiferent unde lucrăm, că este vorba despre administraţia locală ori centrală sau companii private, cu toţii suntem români şi trebuie să urmărim interesul cetăţenilor şi al României”, a declarat viceprimarul Călin Bibarţ.

„Ne vedem cu autorităţile publice ca să înţelegem care sunt problemele lor şi mai ales unde putem noi să-i ajutăm. În general, zona unde putem da o mână de ajutor este cea a controlului privind ajutorul de stat şi aici mesajul principal este: se găsesc soluţii! Indiferent ce probleme sunt vom găsi soluţii. Dacă există proiecte şi bani pentru ele, nu regulile de ajutor de stat sunt cele care vor sta în calea realizării proiectelor. Totul este să fie identificate nevoile comunităţii şi să existe fonduri pentru ele. În al doilea rând, ne vedem, cu firmele din judeţ şi venim în întâmpinarea lor cu o scurtă prezentare privind logica şi principiile de bază a legii concurenţei. Vom analiza câteva exemple de cazuri şi sancţiuni pentru a ajuta firmele să nu greşească”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Ziua de miercuri, 10 aprilie, este rezervată unei întâlniri între reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. De asemenea, va fi organizat un Seminar Ştiinţific, cu participarea cadrelor didactice şi a studenţilor, prilej cu care experţi ai Autorităţii vor susţine prezentări privind politica de concurenţă la nivel european.

Foto: Primaria Arad