Aquapic – centru experimental pentru copii, a ajuns la final

Proiectul Aquapic – centru experimental pentru copii, implementat de Fundația Aquademică, Aquatim și Asociația Urban Survey, a ajuns la final. Aquapic este un centru educațional destinat copiilor între 5 și 12 ani, amenajat în incinta fostei Uzine de Apă Industrială a Timișoarei, situată pe strada Mistral, în apropierea râului Bega.
Copiii care vor să învețe lucruri interesante despre apă, mediu, dar și istoria orașului, sunt așteptați la Aquapic, ce pune la dispoziția vizitatorilor, în acest scop, mai multe zone tematice.

        

Muzeul, amenajat în Sala Mașinilor, din clădirea fostei uzine de apă industrială, păstrează utilajele (pompe, manometre, vane, panoul de comandă) ca și acum 100 de ani, când uzina a fost dată în folosință. Spațiul este completat de panouri explicative, de unde vizitatorii pot afla povestea apei industriale, cu apogeul și declinul ei.
În minilaboratorul, amenajat într-o clădire tip container, cei mici vor face, sub îndrumarea specialiștilor, experimente de fizică și chimie.
Centrul deschide comunității o zonă verde generoasă, de 3 hectare, un adevărat plămân verde al orașului. Vizitarea centrului se va face pe bază de programare, pe adresa aquapic@aquademica.ro. pentru grupuri de copii însoțite de cadre didactice. În perioada următoare, vom organiza tururi ghidate, de prezentare, pe bază de programare și în funcție de starea vremii. Centrul va funcționa la capacitatea maximă din primăvara anului viitor.

Redacția radio Reșița

Cele mai citite

Related Articles