Românii îşi desemnează astăzi, reprezentanţii în Parlamentul European. Sunt aşteptaţi la urne pentru alegerile europarlamentare, peste 18 milioane de români cu drept de vot. Îşi pot exercita dreptul la vot, cetăţenii care au vârsta de 18 ani, împliniţi până astăzi inclusiv.

Se poate vota cu un act de identitate valabil, emis de statul român: cartea de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori paşaportul. În acelaşi timp cu alegerile europarlamentare, alegătorii pot răspunde la cele două întrebări din cadrul referendumului iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis.

Votarea are loc în aceleaşi secţii de votare, cu aceleaşi ştampile, pe trei buletine de vot. Secţiile de votare sunt deschise până la ora 21:00. Alegătorii votează la secţiile la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa, conform listelor electorale permanente. Cetăţenii care se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot să voteze la orice secţie, urmând a fi înscrişi pe o listă suplimentară.