Vocea managerului Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost ascultată! Mai multe spitale dar și oameni cu suflet, care și-au dorit să-și păstreze anonimatul au răspuns apelului lansat de Alina Stancovici pentru dotarea extensiei ATI Reșița.

Extensia secţiei de ATI Reşiţa a fost dotată cu aparatură primită prin Departamentul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în colaborare cu Spitalul CFR Timişoara, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara şi Spitalul din Baia Mare. Și Crucea Roșie a contribuit, totodată, pentru a nu pune pacienţii în pericol a fost achiziţionat şi montat un compresor pentru reţeaua de oxigen, achitat integral de o persoană care doreşte să îşi păstreze anonimatul, dar care a dorit să întindă o mâna de ajutor spitalului.

Aceeaşi persoană a repetat gestul de a achita încă un compresor, tocmai pentru a asigura şi varianta de back-up, ne-a declarat managerul Alina Stancovici:

„La SJUR functionează EXTENSIA ATI. Aceasta se afla la etajul 3 în Stationarul 1 (pe amplasamentul Sectiei Oftalmologie) si are 20 de locuri pentru pacienții COVID 19 – cazuri ATI si 10 paturi pentru pacienții COVID 19 cu alte afecțiuni sau care necesita terapia intermediară in COVID. Secția a fost dotată cu aparatura primită prin Departamentul Național pentru Situații de Urgență, prin colaborarea cu Spitalul CFR Timișoara, Spitalul Județean de Urgență din Timișoara si Spitalul din Baia Mare.

Demersul Extensiei ATI este nu doar „gura de oxigen” la propriu pentru pacienții COVID 19, ci și la figurat si astfel pe Secția ATI se delimitează riguros zona rosie (Covid), aflată la etajul 3, de zona verde (noncovid) de la etajul 2. Totodată, pentru a nu pune pacientii in pericol a fost achiziționat si montat ieri un compresor pentru rețeaua de oxigen, achitat integral de o persoană care dorește să își păstreze anonimatul, dar care prin noblețea si promptitudinea gestului său intelege sa întindă o mână de ajutor spitalului. Aceeasi persoana a repetat gestul de a achita încă un compresor, tocmai pentru a asigura si varianta de back-up.

Spațiile Extensiei au dotările necesare, fiind amenajate conform standardelor, Extensia in sine avand un circuit corespunzător in care s-a investit tot prin bunăvoința celor care inteleg ca spitalul e si pentru printi si pentru cerșetori pentru ca boala nu iartă, indiferent de statutul social. Dar, în esență pe cât de bine si frumos arata spațiul Extensiei, pe atât de tristă e povestea si incercarea celor care îi vor trece pragul…

Nădăjduiesc că viața va izbânzi, asa cum a izbandit si acest proiect. Vreau sa cred ca stiinta si constiinta se vor reuni pentru a castiga bătălia cu boala si pentru a reda pacientii celor care îi așteaptă acasa! Fiecare dintre noi a pierdut in aceasta perioada macar o cunostinta, un prieten sau chiar un membru al familiei. Pentru fiecare dintre cei aflați în suferință, dar si in memoria celor care nu se mai pot bucura de viata, merita sa facem orice efort!

Când vorbim de batalia cu boala pentru viața, nu merită sa ierti greșelile celor care nu fac pasul înainte în acest sens și sunt mereu o frână, dar merita efortul chiar pana la scrâșnirea dinților pentru ca e o cauza nobilă, chiar daca vremurile au dus la dezumanizarea unora dintre noi.