Aparatură medicală ultramodernă zace nefolosită la Spitalul din Caransebeş. Managerul Dena evită subiectul!

Aparataură de ultima generatie achiziţionată din fonduri europene zace nefolosită la Spitalul Municipal din Caransebeş. Aceasta este o altă problemă delicată, susţine medicul chirurg Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

„Avem în dotare printr-un proiect european în valoare de 3,5 milioane de dolari, dată în folosinţă prin 2013. Un RMN, un angiograf, un mamograf, 2 aparate de radiologie, unul la urgenţe, altul la TBC. Dintre acestea funcţionează doar RMN-ul, angiograful este folosit ca un aparat de făcut radiografii simple, mamograful nu funcţionează, aparatele de la urgenţe şi TBC nu au funcţionat niciodată”, a precizat Gheorghe Borcean.

Şi Octavian Dena are un rol important în acest caz pentru că este managerul acestui spital, aşa că am încercat să luam legătura telefonic cu dansul pentru a afla de ce nu funcţionează această aparatură medicală care ar putea ajuta bolnavii. Iniţial ne-a răspuns în şoaptă la telefon, era în şedinţă şi ne-a rugat să-l sunăm peste două ore…!

Zis şi făcut! Am aşteptat să treaca cele două ore şi am sunat din nou….nu o dată ci de două ori, dar domnul manager Dena nu ne-a mai răspuns la telefon pesemne ca e din nou ocupat!

În aceste condiţii cei care au de suferit sunt pacienţii care sunt privaţi de aceste investigaţii. Se pare că aparatura nouă a rămas uitată pe anumite secţii fără să fie folosită. Din ce motive? Nu stim. Poate doar domnul manager Dena ne va lamuri într-o bună zi când va avea mai mult timp liber. Până atunci aşteptăm, presa are răbdare, dar bolnavii?  

De același autor

Related Articles