Aparatură importantă achiziţionată pentru Blocul Operator I şi pentru Secţia de Chirurgie Generală I din cadrul Spitalului Judeţean Arad

Aparatura medicală din cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală I și a Blocului Operator I din cadrul Spitalului Judeţean Arad a fost completată în această săptămână cu un sistem de vizualizare cu indocianină, deosebit de important în cazul intervențiilor de îndepărtare a ganglionilor metastazați sau a tumorilor maligne.

Este vorba despre un sistem mobil, ce folosește tehnologie laser și permite  vizualizarea cu acuratețe, în alb –negru sau color, atât a ganglionilor și a neoplaziilor mamare sau abdominale, cât și a vascularizației intestinale în cazul infarctului entero-mezenteric (intestinal).

Sistemul poate fi folosit atât în cazul intervențiilor clasice cât și a celor laparoscopice, prin injectarea unei substanțe numită indocianină care permite vizualizarea cu ușurință și disecția în siguranță a formațiunilor care trebuie îndepărtate. În cazul intervențiilor laparoscopice recuperarea pacientului este mult mai rapidă, reducându-se timpul de spitalizare la 3-4 zile.

Sistemul de vizualizare cu indocianină, în valoare de 280.000 de lei, a fost achiziționat din fonduri alocate de Consiliul Județean Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad fiind printre puținele centre medicale din țară care dețin acest aparat.    

De același autor

Related Articles