Aparatul PCR pentru analizarea testelor COVID de la Spitalul Judeţean Reşiţa s-a defectat, salvarea vine de la Timişoara!

Cetăţenii care doresc să-şi facă teste pentru depistarea virusului COVID, contra cost nu mai au momentan această posibilitate deoarece de la finalul săptămânii trecute, aparatul Real Time PCR de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa s-a defectat.

În plus şi pentru cei care au simptome de SARS CoV-2 şi ajung la urgenţe, probele prelevate de la aceştia sunt examinate exact ca la începutul pandemiei la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. Purtătorul de cuvânt al Spitalului, Roxana Bălan ne oferă mai multe detalii.

La sfârşitul săptămânii trecute, aparatul care determină testul PCR COVID-19, s-a defectat. Au venit diverse echipe care asigură service-ul pentru acest aparat dar defecţiunea nu s-a remediat încă. Momentan, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa trimite probele pentru PCR COVID-19 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Timişoara care prin bunăvoinţa de care au dat dovadă, ne prelucrează zilnic 72 de probe”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Roxana Bălan.

În aceste condiţii, cetăţenii care au nevoie de testul pentru confirmarea noului coronavirus pot opta pentru laboratoarele private din municipiul Reşiţa care fac în continuare contra cost acest test.

De același autor

Related Articles