Angajaţii din Caraş-Severin vor putea fi vaccinaţi împotriva SARS CoV-2, în mod organizat chiar la locul de muncă! Cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, agenţii economici îşi vor putea imuniza proprii angajaţi la sediul firmei.

Atenție însă! Pot organiza astfel de acţiuni de vaccinare doar operatorii care au peste 100 de angajaţi şi care pot asigura circuitele necesare conform regulilor sanitare impuse de autorităţi. Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin aşteaptă răspunsul agenţilor economici care au peste 100 de angajaţi pentru demararea acţiunii.

Cei care se vor vaccina la locul de muncă nu vor avea nevoie de programare în platforma naţională, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

În acest moment se fac și în Caraș-Severin pregătiri pentru acțiunea de vccinare ce se va desfășura prin intermediul operatorilor economici. În acest sens, la DSP a sosit instrucțiunea cu NR. 141/21.04.2021 din partea Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS CoV-2, astfel agenții economici își pot vaccina proprii angajați.

Acest lucru va fi posibil cu sprijinul DSP Caraș-Severin care va planifica efectiv vaccinarea, doar agenții economici care au peste 100 de angajați își pot organiza la sediul lor circuitele pentru imunizare dar cu respectarea criteriilor igienico-sanitare. Ei trebuie să aibă frigidere funcționale pentru păstrarea dozelor de vaccin între +2-+8 grade și spațiile să fie conforme și să respecte procedura de imunizare”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.