La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a fost deschisă o anchetă epidemiologică, în urma cazului confirmat ieri, cu coronavirus. Mai mulţi medici, asistente şi infirmiere au intrat în contact cu femeia de 72 de ani care a decedat, dar au respectat protocolul şi s-au protejaţ, susţine managerul spitalului, Alina Stancovici. În plus, această anchetă va decide dacă va fi necesară testarea personalului sau nu. Alina Stancovici:

„În astfel de momente se declanşează o anchetă epidemiologică, noi avem încă de aseară lista persoanelor care au luat contact cu pacienta respectivă şi în urma anchetei se va stabili dacă va fi efectuată testarea personalului sau nu. Medicii care au fost de gardă de sâmbătă până ieri, radiologul, medicii de la ATI şi de UPU, asistentele şi infirmierele, din punctul nostru de vedere întregul personal medical a fost protejat nu ar trebui să existe nicio problemă. Ancheta epidemiologică va decide ceea ce vom face mai departe”, ne-a declarat Alina Stancovici.

Atenţie! Toata zona spitalului a fost dezinfectată. În liftul Spitalului Judeţean din Reşiţa a fost efectuată aseară nebulizarea şi nu va fi folosit câteva zile. Pacienta a fost scoasă în condiţii de siguranţă fără a periclita incinta Spitalului Judeţean. Ba mai mult, s-au folosit produse de dezinfecţie cu o concentraţie mult mai puternică, cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică, tocmai pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a mai precizat Alina Stancovici.

Ne-am luat măsurile de siguranţă pentru că Spitalul Judeţean din Reşiţa este cel mai mare din Caraş-Severin şi nu ne putem permite să riscăm, a concluzionat managerul Alina Stancovici.