Amenzi cu “scântei” pentru Colegiul Naţional “C.D. Loga” din Caransebeş

O amendă de 200 de mii de lei aplicată Colegiului Naţional “C.D. Loga” din Caransebeş de către Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Caraş-Severin pentru neîncheierea de contracte individuale de muncă în formă scrisă pentru 50 de cadre didactice a stârnit vâlvă în Comisia de Dialog Social.

Inspectorul şcolar general Lenuţa Ciurel, a explicat că ar fi vorba despre contracte din perioada 1990-2011, când şcolile nu erau angajatorii, iar profesorii erau numiţi pe post fără obligaţia încheierii unui contract de muncă în formă scrisă.

Situaţia între inspectorul şef, Eugenia Panici – inspectorul şcolar general a escalat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici a cerut explicaţii ITM. Eugenia Panici a spus că, învăţământul funcţionează după o lege specială care uneori intră în conflict cu alte legi.

Atmosfera încinsă a fost aplanată de intervenţia categorică a prefectului Matei Lupu care, apărând legea a  propus instanţa ca soluţie de rezolvare a neîţelegerilor între părţi.

(Hardy Cvoica)