Alianța PSD-PNL va funcționa și în Caraș-Severin?

Partidele din coaliţia de guvernare din România – liberalii de centru-dreapta şi social-democraţii de stânga – vor candida pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie, au anunţat liderii acestora, în efortul de a ţine în frâu formaţiunea de opoziţie ultranaţionalistă AUR. Cu toate acestea, conform pactului convenit miercuri seara, cele două partide de guvernământ vor avea candidaţi proprii la alegerile locale, ce vor avea loc tot pe 9 iunie.

Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela, a precizat că decizia coaliţiei de guvernare este necesară pentru a garanta stabilitatea, dar a adăugat că ea ţine cont şi de actualul context internaţional de securitate.

„Aș dori să precizez această alianță este pentru dezvoltarea României, pentru stabilitatea țării și pentru asigurarea parcursului său european și euroatlantic.  Dorim în primul rând o Românie unită și o Românie pro europeană, mai ales în acest context geopolitic în care cu toții observăm că și criza din Ucraina și cea din Orientul Mijlociu se tot amplifică.

Cred că și în Caraș-Severin trebuie să dăm dovadă de unitate, de responsabilitate și să ne preocupe mai mult dezvoltarea județului și ce se întâmplă cu comunitățile locale. Deocamdată nu am stabilit o strategie de comunicare, de promovare și tot ceea ce ține de campania electorală,  având în vedere că decizia este foarte recentă. Vom avea o întâlnire la nivelul conducerii filialei, vom discuta și cu partenerii din coaliția de guvernare să găsim cea mai bună formulă, astfel încât prioritate să aibă cetățeanul, nu politicienii”.

La rândul său, președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu a explicat faptul că decizia comasării a fost luată pentru a garanta o prezenţă cât mai mare la vot şi pentru a bloca ascensiunea formaţiunilor extremiste.

„Eu ca președinte al PSD Caraș-Severin am votat în favoarea acestei decizii în forurile de conducere ale partidului, înțelegând argumentele pe care președintele Marcel Ciolacu le-a adus pentru a susține această variantă. Comasarea alegerilor a fost un lucru pe care și l-au dorit foarte mult partenerii de coaliție de la PNL, iar Partidul Social Democrat a acceptat acest lucru.

Legat de județul Caraș-Severin, nu schimbă cu nimic această decizie. Nu se pune problema unei alianțe electorale pentru alegerile locale cu PNL pentru că există incompatibilitate între noi care se vede chiar din vârful Muntelui Țarcu. Nu le vom permite să se ascundă în spatele siglei PSD la alegerile locale. Va trebui să desemnăm cât mai repede candidații noștri, iar până la jumătatea lunii martie va fi cunoscută oferta electorală a PSD în Caraș-Severin”.

Cele mai citite

Related Articles