ALERTĂ la frontiera de vest. 15 migranţi depistaţi de poliţişti în timp ce încercau să intre ilegal în România

Pentru a treia zi consecutiv, la frontiera de vest a României a fost descoperit un nou grup de migranţi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare-I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu jandarmii timişeni, au depistat, în cadrul acţiunilor de supraveghere desfăşurate la frontiera de sud-vest, 15 migranţi (8 cetăţeni din Afganistan, 4 din Kosovo, 2 din Pakistan şi 1 iranian) care încercau să treacă ilegal frontiera.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat aseară, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, peste câmp, încercând să treacă ilegal frontiera din Serbia, pe direcția localităţilor de frontieră Valcani-Beba Veche.

Imediat, poliţiştii de frontieră, împreuna cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiş, au declanşat o acţiune specifică, fiind depistate în apropierea localităţii de frontiera Valcani 11 persoane de sex masculin, care au fost preluate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt opt cetăţeni afgani, doi pakistanezi şi un iranian, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, care au declarat că au plecat din Serbia cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Cu o zi înainte, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector au depistat pe malul râului Mureş, pe direcţia localităţii de frontieră Saravale, 4 persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Kosovo, solicitanţi de azil cazaţi la Serviciul pentru Imigrări Timiş, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani. Din cercetări s-a stabilit că bărbaţii erau la a doua tentativă de trecere ilegală spre Ungaria, ei fiind depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei de către polițiștii de frontieră și în data de 06.09.2016. La data respectivă, celor în cauză le-au fost întocmite dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei şi au fost predaţi IGI Timiş, în vederea luării măsurilor legale.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost contactate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

 

De același autor

Related Articles