Al doilea transport de tablete pentru elevii din învăţământul preuniversitar a ajuns astăzi în Caraş-Severin. Este vorba despre 1983 de dispozitive, din totalul de 3.783, atribuite elevilor din familii defavorizate, pentru învăţarea on-line. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar din Caraş-Severin, Ion Chiosa.

A ajuns și se distribuie, astăzi, 22.12.2020, în unitățile de învățământ din Caraș-Severin, a doua tranșă de tablete de la M. E. C. Este vorba despre 1983 de dispozitive, din totalul de 3783, atribuite elevilor din familii defavorizate, pentru învățarea on-line. Tabletele vor fi predate de către ISJ CS directorilor, iar aceștia le vor distribui, în perioada următoare, elevilor pentru care s-a făcut solicitarea„, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar din Caraş-Severin, Ion Chiosa.

Prima tranșă: 1800 de dispozitive au fost deja distribuite elevilor cărăşeni!

Vă reamintim că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care a alocat 150 de milioane de lei din rezerva guvernamentală pentru cumpărarea a circa 250.000 de tablete cu acces la internet pentru elevii care nu î?i pot permite un asemenea dispozitiv.

În Caraş Severin, 8.600 de elevi nu dispun de mijloace tehnologice de comunicare la distanţă, conform datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean.