“Adoptă un salon la Staţionarul III din Reşiţa” are mare nevoie de meşteri în construcţii

Campania umanitară “Adoptă un salon la Staţionarul III din Reşiţa” are în continuare nevoie de sprijin. Volumul de muncă este enorm, sunt 70 de încăperi în care se lucrează intens. Pereţii sunt gletuiţi, uşile şi caloriferele sunt înlocuite, dar şi o parte din geamuri, instalaţia sanitară este refăcută. Voluntarii vin dar nu sunt suficienţi. Organizatorii acţiunii fac apel la meseriaşii în construcţii să vină să dea o mână de ajutor pentru că este nevoie şi de muncitori calificaţi.

“Trebuie să recunosc că sunt cumva depășită de situație. M-am angrenat intr-o acțiune de igienizare, care trebuia să fie simplă, adică ce pică gletuim, vopsim, dăm cu tifal și curățenie. Din pacate situația din șantier este alta, ușile obligatoriu trebuiau schimbate deoarece atunci când nici măcar chitul de lemn nu prinde, nu poți să spui merge și așa. De aici începe nebunia, meșteri puțini, ușile daramate, moloz cât cuprinde, să faci paleti înainte de montare usi și apoi glet și finisare, o muncă de titan. Urmează raschetat pereți, unii pică, alții nu, încă o muncă în plus, băile trebuie aduse la standarde, încăperile depășesc cifra 70, totul este fabulos de greu. Împreună vom depăși această situație pentru că încă există oameni care vor și pot să ne ajute. Da, acel ajutor necondiționat, oameni care cred în schimbare, schimbarea începe cu noi, nu-i așa?

Recunosc că sunt un pic dezamăgită că nu m-am încadrat în timpul promis și în același tîmp fericită că am întâlnit oameni de excepție din tot județul nostru. Pentru voi, pentru noi chiar cred că împreună reușim o renovare de excepție. Viața noastră, sănătatea noastră primează, nu-i așa? Oameni buni, oameni frumoși, cumva voi ați reușit să dovediți că există iubire și solidaritate pentru semenii noștri. Voi care ne dați putere să luptăm pentru un crez comun, putem doar împreună reuși, vă mulțumim, sunteți îngerii de pază în această acțiune, respect!

Și mai ceva, când dărâmi sau faci ce nu era în calcul, există consecințe, adică material în plus, zi de lucru în plus, meseriaș reținut de la altceva… Avem nevoie de meseriași în construcții, poate ne aude cineva“, ne-a transmis principalul organizator al campaniei, voluntarul Lili Gherle.

Din fericire, la etajul 2 lucrările se apropie încet dar sigur de final. Şi saloanele sunt pictate pentru a înfrumuseţa şi mai mult locul în care vor ajunge persoanele care necesită îngrijiri medicale.

“Fiecare dintre ei au nume si prenume, o familie si o poveste, sunt prietenii, colegii ori concitadinii noștri, dar, în aceste zile, mai presus de toate, au un suflet mare! Lista numelor lor e nesfârșită, la fel ca timpul si implicarea din această perioadă! Indiferent de statut, liberi ori nu, suntem oameni, iar bucuria faptelor bune animă orice suflet oricât de obidit ar fi acesta! Răsplata fie-le pe măsură și spre folosul celor care vor avea nevoie de ceea ce înseamnă un spital”, transmite şi managerul spitalului Alina Stancovici, un om extrem de implicat în acest proiect care a fost zilnic pe şantier alături de voluntari dar şi de echipa medicală: Emil Bunda şi Dana Tulbure.

Staţionarul III are mare nevoie de voluntari. Cei care doresc să facă donaţii în bani au la dispoziţie contul Asociației Cultură și Fapte Bune, deschis la Banca Transilvania: RO27BTRLRONCRT0534555501. Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Lili Gherle – 0723 837 416 şi de la dr. Emil Achim Bunda – 0744 248 009.

Fiecare gest contează, implică-te şi tu!

De același autor

Related Articles