Administraţia lugojeană, obligată să echivaleze salariile polițiștilor locali cu cele ale angajaților din primărie

Tribunalul Timiș a publicat sentința în procesul prin care polițiștii locali, angajați ai Primăriei Municipiului Lugoj, au solicitat să se stabilească coeficienții de ierarizare prin echivalarea cu funcțiile publice generale ale colegilor din primărie.

Sentința obligă Consiliul Local al Municipiului Lugoj să adopte o hotărâre pentru anul 2023, prin care, pentru funcțiile specifice de polițist local, să stabilească coeficienții de ieralizare prin echivalarea cu funcțiile publice generale, iar primarul municipiului Lugoj să emită o dispoziție corespunzătoare privind stabilirea salariilor pentru anul 2023 a polițiștilor locali reclamanți.

Juristul Tiberiu Negrei, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Primăria Timișoara, care i-a reprezentat pe angajații primăriei Lugoj în acest proces, spune că este vorba despre dosarul în care au fost reprezentați 69 de reclamanți, iar instanța, adică Tribunalul Timiș, a admis în parte acțiunea.

„Va fi o echivalare și în ceea ce privește salariile cu cele ale angajaților din Primăria Municipiului Lugoj. Desigur, norma de hrană, de la care a pornit toată discuția.

În legătură cu grila de salarizare, aceasta rămâne valabilă. Sunt două lucruri distincte: pe de o parte sunt salariile stabilite prin grila aprobată de Consiliul Local, iar pe de altă parte e vorba de norma de hrană, care este reglementată în mod distinct.

În privința polițiștilor locali, sub nicio formă cele două nu trebuie luate împreună, făcute tot felul de calcule pe seama lor. Sunt niște elemente absolut distincte,” a declarat liderul sindicatului, Tiberiu Negrei.

Acesta a mai precizat că mai are pe rol și alte procese cu Primăria Lugoj, care se vor desfășura pe parcursul anului 2024, cel mai apropiat fiind în luna februarie.

Cele mai citite

Related Articles