Centrul medical de Permanenţă de la Anina inaugurat la sfârşitul lunii ianuarie, de autorităţile locale şi judeţene este în sfârşit funcţional după ce a primit finanţare de la Ministerul Sănătăţii. Aici îşi desfăşoară activitatea 5 medici iar locuitorii nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta la Spitalul Judeţean din Reşiţa pentru a primi îngrijiri medicale explică primarul Gheorghe Românu.

„Acum trierea bolnavilor se va face mult mai uşor. Cazurile uşoare, care nu au complicaţii nu le mai trimitem la Spitalul Judeţean din Reşiţa, le tratăm aici în Centrul de la Anina, vă daţi seama că deschiderea unităţii medicale de permanenţă este în beneficiul nostru. Oamenii sunt bucuroşi şi activitatea o să decurgă normal”, a precizat primarul Gheorghe Românu.

Anul trecut medicii de la Centrul Medical de Permanenţă Anina se plângeau şi de condiţiile în care trebuie să-şi desfăşoare activitatea, însă lucrurile au fost puse la punct şi unele încăperi au fost reabilitate. Centrul Medical de Permanenţă de la Anina funcţionează de două zile însă fondurile primite pentru desfăşurarea activităţii nu ajung până la finalul anului 2018, ci doar până în luna noiembrie, ne confirmă acest lucru coordonatorul centrului din Anina, medicul de familie, Gheorghe Jenar.

Dacă Centrul Medical de Permanenţă Anina nu va primi bani şi în luna noiembrie va fi din nou în pericol. Din lipsă de fonduri acesta poate intra în imposibilitatea de a mai funcţiona. Sperăm că nu se va ajunge aici deoarece locuitorii Aninei au mare nevoie de servicii medicale, aici în localitate.

Daiana Roşca