Acțiuni preventiv-reactive în sistem integrat în Reşiţa! Au fost mobilizate 40 de efective de la Poliția Municipiului și Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin

Pe raza municipiului Reșița, ieri au fost organizate acțiuni preventiv-reactive în sistem integrat, la care au participat peste 40 de efective din cadrul Poliției Municipiului Reșița și Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Acțiunile au avut ca scop prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravențională, precum și verificarea modului în care se respectă prevederile legale instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Pe parcursul acțiunilor au fost legitimate peste 200 de persoane, polițiștii instituind filtre rutiere pe drumurile publice, fiind oprite și verificate aproape 100 de autovehicule.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.100 lei, cele mai multe pentru nerespectarea prevederilor OUG 195 din 2002 privind regulile de circulație pe drumurile publice, fiind retrase 2 certificate de înmatriculare. De asemenea, a fost constatată o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice, un conducător auto de 31 de ani din Reșița fiind depistat conducând autovehiculul, deși avea permisul de conducere anulat. Totodată, polițiștii au depistat în zona Calea Caransebeșului, un autoturism care figura ca fiind sustras de pe teritoriul Italiei, pe care l-au indisponibilizat conform procedurilor.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii și jandarmii reșițeni au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu respectă măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Polițiștii și jandarmii cărășeni continuă acțiunile preventive pentru siguranța cetățenilor și prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, și în perioada următoare.

De același autor

Related Articles