De mai mulți ani, accesul spre staţiunea Semenic, reprezintă un calvar pentru turiști și asta pentru că drumul se află într-o stare avansată de degradare.

După aproximativ 20 de ani în care nu s-a intervenit deloc pe drumul care face legătura între Prislop și staţiunea montană Semenic din Caraş-Severin, în vara anului 2018 au avut loc primele intervenții de refacere a covorului asfaltic. Iarna grea și-a spus însă cuvântul, iar drumul este din nou impracticabil.

În prezent, Drumul Județean 582E Prislop-Semenic se află pe lista de lucrări de întreținere curentă și periodică din acest an, fiind prevăzute plombări pe o suprafață de 5.000 mp, cu o valoare estimată de 386.461 lei. Acest drum se află în procedură de licitație publică, având data limită de depunere a ofertelor 11 iulie 2019. Urmează evaluările ofertelor depuse, stabilirea unui câștigător și demararea lucrărilor.

Momentan nu se poate reface complet infrastructura tronsonului Prislop-Semenic, deoarece situația juridică a acestui drum este una incertă, existând mai mulți proprietari de terenuri.