Absolvenţii de gimnaziu care şi-au obţinut locul la liceu, în urma repartizării computerizate, sunt aşteptaţi, începând de mâine să se înscrie la unităţile şcolare unde au fost admişi.

Perioada de depunere a dosarelor se încheie miercuri, 28.07.2021. Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei, au fost repartizaţi aproape 90.000 de elevi, ceea ce reprezintă peste 98,5 la sută din total. Nu au reuşit să ocupe un loc circa 1.300 de elevi, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut, când în această situaţie au fost peste 8.500 de absolvenţi de gimnaziu.

A doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 6 august. În medie, fiecare elev a completat pe fişa de admitere câte 19 opţiuni, iar mai bine de jumătate din candidaţi şi-au evaluat corect şansele şi au obţinut un loc pentru prima opţiune menţionată.

Vă reamintim că în urma Evaluarii Naţionale în Caraş-Severin au fost depuse 105 contestații, din care 61 la Limba și Literatura Română, 2 la Limba și Literatura Maternă și 42 la Matematică.

Rata de participare la acest examen important a fost de 95,1%: 1.392 de candidați prezenți (dintr-un total de 1.463 de absolvenți înscriși). Doi elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).