Abandonarea deşeurilor animaliere din zona Bocşa – Biniş – Doclin, amendată de Garda de Mediu şi DSVSA Caraş-Severin

Ca urmare a sesizărilor cu privire la abandonarea de deşeuri animaliere din zona Bocsa-Binis-Doclin, Comisariatul Județean Caraș-Severin al GNM s-a autosesizat si o echipă de comisari a verificat în teren cele sesizate.

La data controlului s-a constatat ca pe un teren aflat în extravilanul comunei Doclin, în aria Fondului de Vânătoare nr.72 Berzovia – Ocna de Fier, situat in judetul Caraş-Severin, au fost depuse deseuri animale (subproduse provenite din tranşări şi oase de pui), rezultate în urma prelucrării cărnii de pasăre, direct pe sol în locuri neorganizate şi neautorizate în acest scop, a transmis pentru Radio Reşiţa, comisarul şef Maria Senina Dreve.

           Ca urmare a celor constatate au fost aplicate următoarele sancțiuni contravenționale:

  • Operatorului economic ce a vândut oasele de pui: conform OG 24/ 2016, art.72, lit.c, amendă în valoare de 4000 lei si conform OUG 195/2005, art. 94, al(3), pct.1, avertisment;
  • Administratorului Fondului de Vânătoare – conform OG 24/ 2016, art.72, lit.c, amendă în valoare de 4000 lei.

De asemenea, prin actul de control încheiat, au fost impuse măsuri de remediere cu termene limită de conformare, urmând a se verifica respectarea măsurilor impuse, a mai subliniat Maria Senina Dreve.

De același autor

Related Articles