A fost finalizat SF-ul pentru centura ocolitoare a Reşiţei

La un an de la semnarea protocolului de colaborare dintre Primăria Reşiţa şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, centura ocolitoare a oraşului intră într-o nouă etapă.

Potrivit primarului Ioan Popa, se aşteaptă studiul de fezabilitate şi în vara acestui an va fi scoasă la licitaţie şi execuţia lucrărilor:

Centura ocolitoare care pleacă de la kilometru 8 spre Moniom și conexiunea de la IMR spre Lupac sunt în lucru, urmează să primim studiul de fezabilitate, documentația finală în următoarele zile. Au fost câteva clarificări acolo, trecem prin foarte multe proprietăți private, trebuie să identificăm terenuri şi sălașe, să vedem ce şi cum, dar suntem pe calea cea bună. Avem un protocol semnat cu Ministerul Transporturilor, în speță cu Sorin Grindeanu de circa 27 milioane de euro. Cât de repede ne mișcăm noi atât de repede vom obține finanțarea. Eu sper ca undeva în intervalul iulie-august să scoatem la licitație proiectul tehnic și execuția.”

Potrivit documenţatiei, primul tronson ce va lega Moniomul de Kilometrul 7 va avea şapte kilometri, iar pe traseu vor fi amenajate două noduri rutiere, un pod şi un viaduct peste calea ferată. Celălalt tronson în lungime de 4 kilometri va devia traficul de pe Calea Timişoarei din Reşiţa pe Drumul Judetean spre Oraviţa.

Cele mai citite

Related Articles